0800330687

Що чекає світову економіку в 2020 році?

За оцінками численних аналітиків світова економіка за 2019 рік зросла на 2,4-2,9%. Така тенденція буде простежуватися і в 2020 році, хоч і не так швидко. Проте, прогнози по динаміці ВВП поки вище попереднього року - 2,5-3,3%. Незважаючи на міжнародні конфлікти, санкції між США і Китаєм, рецесій в світовій економіці не передбачається.

Прогнози зростання економіки в світі на 2020 рік

Економічній прогноз 2020

На сьогоднішній день на розвиток економіки можуть вплинути економічний і геополітичний стан найбільших країн, включаючи США і Китай. Якщо в минулому році всіх хвилювали торгові домовленості, то зараз основна увага звернена на спалах коронавірусу, який блокує міжнародну економічну активність в ряді європейських і азіатських країн.

На думку експертів темпи зростання світового ВВП в 2020 році будуть залежати від різних показників:

  1. Аналітики Fitch прогнозують приріст ВВП 2,6%. Вони припускають, що США і Китай укладуть торгові угоди, які позитивно позначаться на світовій економіці.
  2. МВФ знизив свої очікування стосовно швидкості розвитку світової економіки 2020 року - до 3,3%. Для кожної окремої країни він має свій прогноз: найбільш сприятливі умови очікують Китай і Індію, а ось найменше економіка зміниться в Японії і країнах ЄС. Паралельно з цим представники фонду не виключають початок Великої депресії через фінансову нестабільність.
  3. Всесвітній Банк прогнозує збільшення ВВП на 2,5%, при цьому в країнах, що розвиваються цей показник може скласти більш високу цифру.

Незважаючи на позитивні прогнози можливі основні ризики: непередбачена торгова політика, фінансові потрясіння, сповільнене зростання економіки в великих країнах. Наприклад, в США в 2020 прогнозується спад з 2,3% в 2019 році до 1,8% через підвищення мит і політичної невизначеності.

Долар або євро?

Долар або євро?

В Україні національною валютою є гривня, проте багато українців їй не довіряють і зберігають свої заощадження в доларах або євро. Це зручно і безпечно під час криз в нашій країні. Експерти відзначають, що більш надійною валютою є долар, адже він має непогану динаміку. При цьому консенсус-прогноз ринкових експертів по співвідношенню євро до долара до середини 2020 року становитиме 1,13. Незважаючи на торговельну війну між Китаєм і США, одні експерти очікують зростання американської валюти, а інші - різке зниження курсу. За прогнозом UBS Wealth Management, євро/долар завершить 2020 рік близько 1,19 долара.

Підвищення ціни на золото не передбачається

У 2019 світові ціни на золото пішли вгору, причина цього - побоювання стосовно майбутнього економіки, а також посилення торгового конфлікту між США і Китаєм. До вересня 2019 року ціна золотої унції становила 1500 доларів, тобто за 6 місяців її ціна виросла на 20%. До кінця року цей показник дещо знизився, тому вартість унції стала 1480 доларів.

Золото вважається найкращим захисним активом, який може виручити під час криз. З настанням рецесії попит на цей метал тільки збільшується. На 2020 рік глобальних криз не передбачається, тому попит на золото не буде активно рости. Провідний інвестиційний банк Goldman Sachs заявив, що до кінця 2020 вартість унції золота може скласти до $ 1600.

"КІТ Груп" - ваш гарант фінансової стабільності

«KІТ Груп» є найбільшою мережею пунктів обміну валют і ломбардів в Україні. У нас представлені найвигідніші умови обміну валют в Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі, Сумах, Львові, Полтаві та інших містах. Ми пропонуємо кожному клієнту найкращі умови для співпраці і кредитування. Ми ретельно стежимо за тим, щоб всі угоди були конфіденційні. Ми пропонуємо високий рівень сервісу, так як хочемо, щоб клієнти завжди залишалися задоволені нашою роботою.