0800330687

Де вигідно купити фунти стерлінгів?

Фунти стерлінгів є офіційною валютою Великобританії, а також Північної Ірландії. Також британський фунт можна зустріти в багатьох великих британських колоніях, він є платіжною системою в цих країнах. 1 фунт прирівнюється до 100 пенсів. В обороті використовуються купюри номіналом 5, 10, 20 і 50 фунтів. Фунт стерлінгів на сьогоднішній день є однією з найбільш стабільних валют у світі.

Британська валюта бере свій початок аж з 1694 року, тому є однією з найстаріших валют світу. Визначити значення назви зараз досить складно, слово "фунт" має німецьке та латинське походження і в перекладі означає міру ваги. Слово стерлінг свого часу застосовувалося для характеристики особливої надійності. Протягом всього існування британська валюта завжди була в ціні, тому в наш час існує велика кількість бажаючих її придбати не тільки для поїздки на туманний Альбіон, але і для зберігання грошей в фунтах.

У наш час дизайн всіх купюр має єдиний варіант композиції, на номіналах яких зображено портрет королеви Сполученого Королівства Великої Британії Єлизавети Другої. Всі купюри мають різний розмір, який підкреслює вартість валюти. На сьогоднішній день фунт стерлінгів є однією з найважливіших валют в світі і займає 3-е місце серед всіх резервних валют. До 1940 року фунт був однією з домінуючих валют, але в процесі розпаду імперії свої позиції британський фунт поступився американському долару. Незважаючи на цей факт, фунт стерлінг не втратив свою значущість у світовій економіці.

Від чого може залежати курс британського фунта?

Курс британського фунту

Курс фунта стерлінгів, як і іншої валюти, може змінюватися від різних чинників, таких як валовий внутрішній продукт, інфляція, а також промисловість. У Сполученому Королівстві Британії інфляція коливається в розмірі 2 відсотків, яка встановлюється Банком Англії. Також велику роль на курс фунта стерлінгів грає обсяг світових інвестицій. Перед тим, як ви збираєтеся відвідати Великобританію, бажано передчасно придбати англійську валюту. Також ви можете придбати валюту і на туманному Альбіоні, але потрібну кількість ви можете купити і в Україні. Перед поїздкою як подушку безпеки добре взяти кредитну карту, яка може виручити в потрібний момент.

Британський фунт має велику кількість захисних водяних знаків, які легко перевірити на світлі і за допомогою збільшувальних приладів, а також просканувати її на ультрафіолетовому випромінюванні. Всі деталі повинні легко проглядатися, а також мати шорстку структуру, яка підтверджує справжність британської валюти. На сьогоднішній день курс британського фунта становить по відношенню до гривні 1 фунт = 34,33 грн. Виходячи з курсу можна відзначити, що фунт стерлінг є однією з найнадійніших валют в світі.

Купити фунт стерлінгів в Харкові

Купити фунт стерлінгів

У наш час купити британський фунт в Харкові не складе для вас особливих зусиль. Ви можете купити його в центральних відділеннях банків, а також у багатьох великих обмінних пунктах міста. Одним з найбільш надійних обмінних пунктів є "КІТ Груп". За 7 років існування дана фінансова компанія завоювала хорошу репутацію серед клієнтів. У даній мережі обмінних пунктів є всі необхідні документи і ліцензія на ведення фінансової діяльності від Національного банку України. В "КІТ Груп" ви можете зробити вигідний обмін валют, так як тут найвищий курс в місті Харкові. Для наших постійних клієнтів ми надаємо всі умови для тривалої співпраці, тому вони обмінюють валюту по оптовому курсу. Завдяки регулярному аналізу фінансового ринку ви завчасно дізнаєтеся про зростання або падіння економічної складової. Якщо ви володієте цією інформацією, можна завчасно забронювати певну суму грошей, в призначену дату прийти і купити британську валюту.