• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Гривню стали менше підробляти

За останній період часу національну валюту України гривню стали менше підробляти. Про це свідчать цифри, які склав Національний банк України. На кінець 2019 року частка фальшивих грошей склала 0,0002% від усього обороту гривні. Якщо промоніторити 2017 і 2018, то можна порівняти показники:

  • в 2019 році на мільйон купюр доводилося 2 фальшивих;
  • в 2018 показник був трохи вище - 2,5 купюри;
  • станом на 2017 рік показник в порівнянні з 2019 був вище на 45% і склав 3,6 штук на мільйон купюр.

Це може бути пов'язано з рядом декількох факторів. Випуск нових номіналів дозволило максимально збільшити захист купюри. Таким чином стала важче підроблювати оригінальні гроші, випущені Національним банком України. Також варто відмітити те, що виріс інтерес до підробки іноземної валюти, так як українська гривня досить нестабільна одиниця на валютному ринку.

Підробка української гривні на 2019 рік

Підробка гривні

За минулий рік вилучених фальшивих купюр стало значно менше. Якщо привести в цифрах, то:

  1. На 30% менше стали підробляти 500 грн.
  2. На 50% менше підробляють купюру номіналом в 20 грн.
  3. Купюри 50 грн стали підробляти менше на 25%.
  4. Знизилася на 17% підробка 200 грн.
  5. На 13% менше підробляють 100 грн.
  6. На 45% знизилася загальна вартість підроблених грошей у порівнянні з 2017 роком.

Так як вартість національної валюти досить невисока немає сенсу запускати дороге виробництво якісних підроблених грошей. Великий відсоток підроблених гривень був зроблений або на ксероксі, або на принтері і тільки 1% фальшивих грошей було зроблено поліграфічним методом. Підроблені гроші можна легко обчислити. Такі гроші на дотик як звичайний папір і можливі нерівності і неоднорідність колірної гами. Шахраї в основному спеціалізуються на невеликих роздрібних магазинах, заправках, тому в цих місцях потрібно бути уважними.

Які номінали підробляють найчастіше?

В Україні найчастіше підробляють купюри, які вище номіналу 50 грн. Решта припадає лише на 1% від усіх підроблених грошей. Найчастіше підробляють 500 грн. Їх частка становить 46% від всіх купюр. На другому місці знаходиться купюра з номіналом 100 грн, відсоток якої становить 27%. 50-гривневу купюру підробляють в 15% випадку і 11% припадає на 200 гривневу одиницю.

Скільки в Україні фальшивих грошей?

Як вже вище було сказано, інтерес до підробки української гривні невеликий, тому часто підробляють іноземну валюту. Вартість валюти досить велика, тому цінність її зростає. На такі гроші часто робиться поліграфічний метод підробки, так як захист на таких грошах вище, як і її втрата. Для порівняння можна навести цифри популярних валют в Україні долара і євро:

  • на 1 млн євро припадає 27 штук фальшивих купюр;
  • 100 штук доводиться на 1 млн доларів.

Цифри свідчать про те, що ймовірність отримати фальшиву валюту вище, ніж українську гривню.

Обмінні пункти КІТ Груп

Перевірка фальшивих банкнот

Слід остерігатися підроблених купюр, а для того, щоб себе убезпечити обмінюйте валюту в пунктах "КІТ Груп". Тут працюють фахівці, які ретельно перевіряють гроші. Протягом 7 років "КІТ Груп" довів, що є вашим надійним партнером. Зробити обмін валют ви можете в будь-якій точці міста Харків. Також компанія відома і в інших регіонах України. Ви завжди можете отримати кваліфіковану консультацію від фахівців "КІТ Груп", які мають великий досвід роботи в даній сфері діяльності.