0800330687

Цікаві факти про польський злотий

Польский злотий

Вам незабаром хочете відвідати Польщу? Ви там вчитеся, працюєте, або просто любите відвідувати культурні місця? Тоді потрібно подбати про те, щоб забезпечити себе місцевою валютою, яка називається польський злотий і має позначення PLN. Її назва йде корінням в 15 століття, тоді "злотим" називали золоті дукати, які були в ходу. Сьогодні польський злотий є однією з найстабільніших валют Європи. Перед тим, як їхати до Польщі, буде корисно дізнатися про місцеву валюту, її особливості.

Цікаві відомості про злотий

  1. Перші злоті стали карбувати за часів правління Яна Казимира 350 років тому. Хоч монети виготовлялися з срібла, але свою назву вони отримали тому, що раніше з цим словом називали золоті гроші.
  2. Коли Польща увійшла до складу Російської Імперії, то в державі використовувалися і злоті, і рублі, на яких написи робилися польською мовою.
  3. У 1940-х рр, коли Німеччина захопила Польщу, в країні можна було купити тільки краківські злоті, які випускала німецька адміністрація.
  4. У 90-х роках минулого століття в Польщі була гіперінфляція, тому був доступний обмін злотих номіналом 1 і 2 млн.
  5. Незважаючи на те, що Польща входить до складу ЄС, в ній не ходить євро, тому в магазинах, аптеках та інших закладах доведеться розраховуватися місцевою валютою.

Нацбанк Польщі періодично випускає пам'ятні монети і банкноти, присвячені історичним подіям і річницям видатних особистостей країни: Фридерик Шопен, Юзеф Пілсудський, папа Римський Іоанн Павло II. На реверсах польських купюр знаходяться геральдичні символи, монети та інші символи, які були в Речі Посполитой в різні епохи. Польські монети мають простий дизайн: на аверсі карбується номінал, обрамлений вінком або гілкою рослин, на реверсі карбується герб країни і рік випуску серії.

Як поміняти валюту в Польщі?

У даній країні ніяких складнощів з обміном валюти не виникне. У різних обмінниках за злоті можна отримати долари, євро і навпаки. Українські і російські туристи можуть без проблем також обміняти гривні і рублі в Польщі за вигідним курсом, при цьому втрати при обміні будуть мінімальними. Більш досвідчені туристи і їздці до Польщі стверджують, що найкраще запастися місцевою валютою ще вдома, щоб на кордоні сходити в кафе, купити сувеніри та ін. Зробити це на вигідних умовах можна в українській мережі обмінників "Кіт Груп".

Чому вигідно обмінювати гривні на злоті в "Кіт Груп"?

Обміняти гривні на злоті

Якщо ви хочете швидко і безпечно здійснити обмін валюти, то можете це зробити в обмінних пунктах "Кіт Груп", які працюють цілодобово у всіх частинах міста. Тут ви можете провести обмін злотих на будь-яку суму без обмежень. Скористатися послугами даної компанії можна онлайн, для цього потрібно заповнити реєстраційну форму та створити особистий кабінет.

Якщо вам потрібно купити злотий, але в касі його не виявилося, то можете залишити заявку, і як тільки кошти з'являться в обміннику, наш співробітник повідомить вас про це. Ви можете вигідно придбати у нас і інші валюти Європи. Ми зробимо все можливе, щоб у вас була на руках сума грошей через короткий проміжок часу. Ви отримаєте гроші як готівкою на банківську карту, так і за допомогою безготівкового розрахунку. Це зручно тим, що ви маєте можливість переслати гроші своїм близьким, знаходячись за кордоном. На сайті "Кіт Груп" можна стежити за графіком курсу злотого і інших іноземних валют. При оптовому обміні кожен клієнт отримує знижку. Вибравши нас, ви гарантуєте не тільки впевненість у завтрашньому дні, а й вигідні валютообмінні пропозиції.