0800330687

Цікаві факти про валюту Бельгії

Бельгія - одна з найрозвиненіших країн Євросоюзу. Сюди їде велика кількість туристів для того, щоб відвідати пам'ятки архітектури, а також зануритися в атмосферу середньовічної Європи. Бельгія є сусідкою Великобританії, Німеччини, Франції, Італії, Швейцарії, Люксембургу. З усіма країнами вона веде ділові торгово-економічні відносини, що дозволяє поповнювати свій бюджет. Національною валютою Бельгії є бельгійський франк. З формуванням Європейського союзу в 2002 році грошовою одиницею є єдина європейська валюта. Назва валюти «Євро» запропонували саме в Бельгії, як і сам знак €. У зверненні в Бельгії ходять банкноти номіналом в 5-500 євро. Також в обороті є і монети, рівні 1-50 центів. Банківська система Бельгії є однією з найрозвиненіших в Європі, при цьому податкові ставки в Бельгії одні з найвищих в Європі. Для людей з високими доходами податки становлять близько 57,8%.

Обмін валют в Бельгії

Курс бельгійського франку

Якщо вам потрібно буде зробити валютну операцію, то банки працюють з понеділка по п'ятницю з 9 до 16-17 годин з перервою в одну годину. Слід зазначити, що один раз в тиждень банки працюють до 18 годин. У кожного банку це може бути свій день. Також зручний спосіб відвідати і обмінний пункт, який може працювати навіть у вихідні дні до 21-22 годин. Зробити обмін валют ви можете в будь-якому банку країни, а також така послуга є в готелях, аеропорту та на вокзалі. Найвигідніший обмінний курс франку в великих відділеннях банку і на поштових відділеннях. Тут проводяться обмін валют за офіційним курсом з мінімальною комісією. З розвитком сучасних технологій левова частина платежів проводиться за банківськими картками. Отримати готівку за картками ви можете за допомогою банкоматів.

Факти про оподаткування для туристів

Податки в Бельгії відрізняються від типів покупки. Наприклад в продуктових магазинах ПДВ становить всього 6%, в той час як в ресторанах і магазинах розкоші податок становить 21 і 33% відповідно. У Бельгії можливе і повернення податку на додану вартість. Така операція доступна, якщо ви зробили покупку в магазинах системи "TAX FREE" сума якої становить більше 200 євро. Якщо ж розрахунок турист зробив кредитною карткою, сума знімається без урахування ПДВ, при цьому необхідно підписати 2 квитанції на суму податку, яка пред'являється на виїзді з Бельгії. Сама ж квитанція надсилається в магазин протягом 3-х місяців, в іншому випадку сума буде вирахувана з картки клієнта.