0800330687

Зміни курсу фунта до євро після Брексіту

Після виходу Великобританії зі складу Євросоюзу багатьох громадян, включаючи інвесторів, трейдерів і бізнесменів, хвилює курс фунта до євро. Аналітики впевнені, що при поточних обставинах котирування GBP-EUR можуть кардинально змінитися. Фунт стерлінга є популярною європейської грошовою одиницею, яка входить в список резервних валют. Його часто використовують трейдери на ринку Форекс, адже при грамотному підході можна генерувати високий прибуток. Останнім часом для фунта характерна висока волатильність, завдяки якій можна використовувати будь-які торгові стратегії.

Як Brexit відбився на курсі GBP?

Наслідки Brexit

Весь світ спостерігає за тим, як відбувається здешевлення британської валюти через жорсткий брексіт. Заява місцевого уряду про вихід ВБ зі складу ЄС без угоди викликала паніку серед багатьох інвесторів. Крім того, трейдери і бізнесмени побоюються спаду економіки Британії, тому починають виводити активи з країни. За прогнозами аналітиків до кінця літа курс GBP може ще більше просісти і побити рекорд 1985 року.

На курсі фунта також позначаються інші зовнішні і внутрішні чинники:

  • процентна ставка;
  • економічна активність країни;
  • поведінка інвесторів;
  • кореляція з котируваннями на енергоресурси;
  • індикатори резервних потоків.

Після переходу багатьох країн на євро Великобританія одна з небагатьох зберегла свою валюту, яка завжди коштувала дорожче євро, при цьому поки країна залишається членом Митного союзу ЄС. Євро теж трохи подешевшав, проте як і раніше утримує лідируючі позиції, оскільки базується на економіці більше 15 країн.

Сьогодні в списку найдорожчих валют GBP займає 5 місце, EUR - 8 місце. В євро зберігається близько 22% золотовалютних запасів усього світу, в фунті - близько 4,5%. По міжнародним переказам євро знаходиться на 2 місці, фунт стерлінга - на 3.

Де можна вигідно перевести фунти в євро в Україні?

Обмін євро фунт

Українці, які планують відвідати Великобританію або інші країни ЄС, можуть заздалегідь провести конвертацію валют, адже за кордоном не всі банки і обмінники пропонують вигідний курс. Щоб уникнути подвійної конвертації, варто скористатися послугами фінансової компанії Kit Group. На її сайті можна скористатися калькулятором і дізнатися, яку суму можна отримати при обміні з використанням крос-курсу GBP/EUR. У всіх обмінниках Kit Group обидві валюти завжди є в наявність у великому обсязі.