• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Чи потрібно інвестувати в канадський долар?

Людей постійно хвилює, куди можна вкласти свої активи, щоб не тільки зберегти гроші, а й отримати прибуток. Маючи хоча б базові знання в сфері економіки і фінансів, можна легко орієнтуватися у фінансовій сфері і підібрати оптимальний варіант для депозитів, вкладень, інвестування. Один з найдієвіших варіантів - вкласти кошти в золото або надійну валюту, наприклад, в долари, євро, франки, фунти або канадські долари. Остання валюта донині викликає певні суперечки серед експертів, однак на тлі світової пандемії і занепаду економіки вона зберігає сильні позиції.

Все про канадський долар

Курс канадського долара

Канада має сильну економіку, політичну стабільність і армію. Мало хто знає, але саме вона є 2 на значенням експортером нафти після Саудівської Аравії. За рахунок прив'язки до "чорного золота" CAD є стабільною і найдорожчою валютою. Сьогодні канадським доларом активно користуються на великих торгових біржах, при цьому він впливає на сировинні ринки. Його вартість чутлива до змін цін на базові активи, особливо на нафту, золото і дорогоцінні метали. Також курс CAD тісно пов'язаний з економікою США і коливаннями долара.

Канада довгий час була під управлінням Великобританії, а до 1763 року на її території ходили в обігу гроші різних країн. З початку 19 століття в країні почав активно розвиватися фінансовий сектор, а до 1842 році в Канаді виникла своя грошова одиниця. До Другої світової війни курс канадського долара до американського становив 1,1. З 1950 року курс CAD став плаваючим, при цьому Канадський банк не проводить інтервенції. За весь час свого існування він тільки раз пережив падіння в 1990 х, однак через 15 років він повернув собі свої позиції і на сьогоднішній день займає 7 місце в світі серед найбільш продаваних валют. Канадський банк одним з перших почав випуск пластикових купюр, донині вони є зразком якості, надійності і практичності для інших країн.

Від чого залежить курс CAD?

Як і всі світові валюти, канадський долар безпосередньо пов'язаний з посиленням кредитно-грошової політики. Тобто, якщо зростає ставка Центробанку, то курс CAD теж виросте і навпаки. Сьогодні Банк Канади зберіг ставку на рівні 1,75%, однак через коронавірус і світового спаду економіки можливе її підвищення. Канадський долар залежить від нафти, тому він реагує на скачки нафтового ринку. Незважаючи на всі ризики, дана валюта залишається вільноконвертованою, тому приваблює великих інвесторів і бізнесменів.

Якщо вас також зацікавила дана валюта, то перед тим, як купити її, варто заздалегідь дізнатися, як вона виглядає, щоб не нарватися на підробку. Сьогодні в обігу знаходяться купюри номіналом 5, 10, 20, 50, 100 доларів. Всі зображені на них люди - відомі політики Канади різних років. Купюра 10 доларів визнана найкрасивішою, спеціально для неї Банк Канади розробляв 4 унікальних випуски. Монети Канади теж вельми цікаві, на їх реверсі зображено листя клена, державний герб, а також місцева фауна.