0800330687

Як обміняти долари на ліри?

Серед сучасних українців популярністю користується не тільки валюта у вигляді американського долара або євро, але і багато інших. Турецька ліра актуальна для тих, хто планує свою подорож на Батьківщину Османської імперії, для людей, які ведуть бізнес в цій країні, а також інвесторів, трейдерів, які хочуть перевести гроші в іншу валюту для своїх особистих цілей. Існує кілька особливостей перекладу курсу долара в турецькі ліри і того де можна зробити вигідний обмін валют.

Фактори, які впливають на курс американського долара до турецької ліри

Курс турецької ліри

На курс долара до ліри істотно можуть вплинути два фактори турецької економіки, а саме:

  • туризм. Головним джерелом доходу турецької держави є туризм. Чим більше туристів в'їжджає в Туреччину, тим міцніше стає місцева грошова одиниця. Найпростішим прикладом стала заборона на в'їзд туристів з Росії на територію Туреччини. Через це держава втратила більшу частину доходів, що призвело до девальвації місцевої ліри;
  • нерухомість. За останній час з'явилася така тенденція, що велика частина іноземних громадян купують житло в Туреччині для тимчасового, або ж постійно перебування. При зниженні цін на ринку нерухомості курс американського долара по відношенню до турецької лірі падає.

Також впливає американський ринок приватної власності. Їм керують великі корпорації і якщо існує зростання їх цінних паперів на фондовому ринку, то варто перевести турецькі ліри в американські долари. Економіка Туреччини і Сполучених Штатів Америки можуть також впливати на курс ліри до долара, а саме валовий внутрішній продукт, безробіття, інфляція, платіжний баланс, зовнішній борг і інші показники.

Особливості співвідношення турецької ліри до долара

Курс долара до турецької ліри

Якщо ви хочете якомога вигідніше зробити обмін валют, то найкраще це робити в період вечірньої торгової сесії Америки або Європи. Також варто взяти до уваги те, що динаміка курсу між лірою і доларом в більшій мірі залежить від турецької валюти, ніж від американської. Для великих заробітків слід вести торги під час Європейської сесії. Якщо ж ви на фондовому ринку вперше, то не варто братися за торги між турецькою лірою і американським доларом, так як у них висока волатильність. На відношенні найкраще можуть заробляти досвідчені гравці, які вже давно знаходяться на FOREX.

Зміни курсу валют між лірою і доларом мають сезонний характер. Це безпосередньо пов'язано з туризмом в Туреччині, так як привабливість вище в літній період часу. Коли потік туристів в Туреччині збільшується, спостерігається тенденція до зростання ліри через підвищення попиту. Сезон для туризму в Туреччині триває з весни до осені, тому ліру краще купувати влітку, а продавати взимку.

Де зробити обмін валют?

Поміняти долари на турецьку ліру або навпаки ви можете через банки або обмінні пункти. Надійним партнером, який зарекомендував себе протягом тривалого періоду часу є "КІТ Груп". Тут ви зможете як вигідно продати, так і вигідно купити валюту. Обмінні пункти розташовані по всій країні і працюють за зручним графіком.

Ви можете зручно відстежувати зміни курсу валют за графіком, який наданий на сайті нашої обмінки. Таким чином ви прогнозуєте курс і зробите оптимальний обмін. При оптовому обміні компанія "Кіт Груп" зробить для вас знижку. Ви можете зв'язатися з нашими співробітниками по телефону і уточнити, чи є відповідна сума в касі. Це заощадить багато часу, особливо, якщо ви ділова людина.