0800330687

Корисні лайфхаки при обміні валют

За рахунок постійних змін валютних курсів багато людей регулярно обмінюють гривню на долар, євро на гривню і т.д. Українці, як правило, скуповують валюту, однак роблять це не завжди правильно і в результаті втрачають заощадження. Для того, щоб уникнути цього, варто використовувати рекомендації та лайфхаки від фахівців, завдяки їм обмін грошей буде приносити тільки вигоду і позитивні емоції.

Поради щодо обміну валют

Володіння інформацією

Володіння достовірною інформацією - must-have при продажу та купівлі іноземної валюти. Перед обмінними операціями слід ретельно вивчити ринок, відстежити динаміку, зміну крос-курсів і новини фінансового ринку. Для цього не потрібно бути фінансистом, досить просто витратити кілька годин на спостереження за курсом, коливаннями валютного ринку, думками експертів і прогнозами. Після того, як ви отримаєте достатньо інформації, можна проводити обмін валюти.

Обмін в правильний час

Як правило, міжбанківські торги проводяться з ранку до вечора в робочі дні. У ці дні для звичайних людей діє найбільш вигідний курс, а ось в нічний час, в свята або вихідні банки і обмінники ставлять менш вигідний курс. Звідси можна зробити висновок, що, найкраще купити валюту з понеділка по п'ятницю. Якщо у вас є більш довгострокові плани, то фахівці радять купувати валюту на початку року.

Обмін за оптовим курсом

При великій сумі обміну можна отримати вигоду, головне - знайти відповідний обмінник з вигідними умовами і гарантією безпеки. Якщо пункт обміну пропонує обмін за оптовим курсом, то варто їм скористатися. Його часто вказують на дошках оголошень. Якщо ж вам потрібна невелика сума, то краще звернутися в банк.

Гроші краще тримати в різних валютах

Фінансисти кажуть, що варто зберігати грошові заощадження в різних грошових одиницях. Долар і євро повинні бути основними валютами, гривня та інша національна валюта можуть бути резервом для купівлі-продажу. Вивчивши решту світових валют, можна вибрати ще 1-2 валютні кошики. Для цього підійдуть британські фунти стерлінгів, швейцарські франки, китайські юані і ін.

Купівля валюти онлайн

Багато сучасних банків і обмінників пропонують обмін валют в форматі онлайн. Такий варіант більш вигідний, адже не потрібно витрачати час на походи в банки, стояти в чергах. Актуальний курс обміну валют можна дізнатися на сайті нашої фінансової компанії "КІТ Груп". Наш обмінник готовий прийняти вашу заявку в будь-який час і зафіксувати курс на 60 хвилин. Такий спосіб покупки валюти робить ціну ближче до біржової.

Інші корисні поради для вигідного обміну валют

Вигідній обмін валют

Для того, щоб поміняти гроші ще вигідніше, використовуйте невеликі корисні лайфхаки:

  • не піддавайтеся паніці при скачках курсу. Якщо валюта кожен день змінюється, то не потрібно піддаватися ажіотажу. Як тільки курс заспокоїться і ажіотаж вщухне, можна поміняти валюту з вигодою;
  • не міняйте валюту на ринках, вокзалах, аеропортах та інших туристичних місцях. У багатолюдних місцях, які відвідують іноземці, курс не буде вигідним. Краще знайти обмінник подалі від центру. Наприклад, "КІТ Груп" має численні обмінні пункти в різних районах міста;
  • не забувайте про усереднені ціни. Краще міняти валюту 1-2 рази в тиждень протягом декількох місяців. Це допоможе вигідно міняти валюту навіть при скачках долара;
  • можна користуватися валютними аукціонами, головне при цьому враховувати рейтинг продавців;
  • варто завжди уточнювати не тільки курс, але і його комісію. Можна самостійно розрахувати орієнтовну суму на калькуляторі;
  • якщо ви плануєте обмін за кордоном і будете використовувати для цього свою банківську карту, то повідомте про це заздалегідь, щоб банк не заморозив рахунок.