0800330687

Скільки коштує долар в Україні і від чого залежить курс USD?

Найпопулярнішою валютою в світі є американський долар, саме з ним проводиться понад 50% інвестиційних і торгових угод. Також долар є основною резервною грошовою одиницею. Його вартість, як правило, уникає різких коливань, проте варто розібратися, як формується вартість американської валюти. Оновлюваний курс гривні до долара в Україні буде корисний всім, хто хоче обміняти валюту на вигідних умовах.

В Україні курс готівкового обміну валют розраховуються за даними актуальних курсів банків і обмінних пунктів. Цю інформацію надають співробітники банків, також її можна отримати в автоматизованому режимі з офіційних сайтів банків. Як правило, перевірка актуальності курсу долара відбувається щогодини. Офіційний курс гривні до іноземної валюти і банківських металів встановлюється в кінці робочого дня і діє до наступного робочого дня. Він розраховується як середнє значення виходячи з укладених договорів по його купівлі/продажу за день.

Вартість долара в Україні

Як формується вартість долара на фінансовому ринку?

Одним з найголовніших факторів, який встановлює ціну на американський долар, є торговий баланс країни, тобто різниця між імпортом і експортом товарів. Якщо держава орієнтована на експорт товарів, то приплив валюти збільшується, разом з ним зростає пропозиція, а значить вартість долара падає. Якщо ж переважає імпорт, то ціна USD зростає.

На курс американської валюти впливають такі показники:

  • політика НБУ;
  • світові ціни на нафтопродукти, золото та іншу сировину;
  • довіра інвесторів до USD;
  • активність ринку нерухомості США;
  • надходження кредитних траншів від МВФ та інших кредиторів;
  • погашення валютних позик;
  • приріст ВВП;
  • динаміка зовнішньої торгівлі;
  • показники металургійної та сільськогосподарської промисловості;
  • іноземні інвестиції;
  • військово-політична ситуація.

Також на курс долара впливають вибори, рівень інфляції та безробіття, військові конфлікти та інші фактори.

Чому вкладники обирають долар?

Грошова одиниця США користується попитом на міжнародному валютному ринку, вона бере участь в котируваннях з євро, британським фунтом, китайським юанем і іншими світовими валютами. Вартість долара корисна мандрівникам, мігрантам, інвесторам і бізнесменам. Її популярність обумовлена різними причинами:

  1. В USD проводяться основні операції з зовнішньої торгівлі.
  2. Багато банківських вкладів зберігаються саме в доларах.
  3. Авто і нерухомість продається в доларах.
  4. USD застосовуються в закордонних подорожах.

З 2014 року курс долара був зафіксований НБУ на стабільному рівні. Його ціна формується ринком, хоча видимі зміни можуть статися в будь-який момент. Попит на іноземну валюту формують покупці газу, фізичні особи, компанії-імпортери, банки, державні організації і т.д.

Де обміняти долари в Києві?

Обміняти долари в Києві

Компанія "КІТ Груп" допоможе в будь-який момент дізнатися актуальну вартість USD в Україні, а також провести вигідний безпечний обмін. Кожен клієнт, який звертається до нас, зможе:

  • отримати допомогу з грошовими переказами по країні і за кордон;
  • зафіксувати онлайн курс валюти перед обміном;
  • дізнатися актуальні новини по світовій економіці і політиці;
  • вивчити аналітичні дані.

Пункти обміну від "КІТ Груп" є в усіх районах міста, тому процес конвертації займе мінімум часу. Стежити за актуальним курсом валют в обмінниках Києва можна на сайті https://kit-group.in.ua/obmen-valyut/. Ми спостерігаємо, що за останній час економіка України показує зростання. Якщо ж пару років назад всі обмінювали гривню на валюту, то зараз спостерігається зворотна тенденція. Це найкращий період, щоб продати валюту в "КІТ Груп". Якщо вам потрібно купити долар, але в касі його не виявилося, то рекомендуємо подати заявку, з вами через час зв'яжеться співробітник і повідомить про накопичення необхідних коштів.