0800330687

Валютна пара долар/франк

Валютна пара USD/CHF користується великим попитом серед бізнесменів, трейдерів і мандрівників. Обидві валюти входять в список резервних і є найбільш значущими на міжнародних торгах. Знаючи основні характеристики котирування, можна провести обмін на вигідних умовах. Швейцарський франк (CHF) є єдиним франком в Європі, який зберігся після створення ЄС. На відміну від інших європейських валют, франк зберігає свою стабільність і вважається ідеальною "валютою-притулком" навіть за умов невизначеності. Також він має позитивну кореляцію з євро і британським фунтом.

Аналітика та фактори впливу USD/CHF

Долар швейцарський франк

Основним важелем тиску на курс долар/франк є країна-емітент швейцарської валюти. Також на зміни впливають економічні події в США, оскільки фінансова і страхова сфера Швейцарії є більш розвиненою, стабільною і безризиковою. При складанні прогнозу USD/CHF варто враховувати певні чинники:

  • коливання процентних ставок;
  • індекс споживчого попиту;
  • рівень довіри до валюти;
  • ціни на сировину;
  • політична стабільність і ін.

Зростання курсу франка до долара проводиться в період Американської торгової сесії за рахунок високої активності трейдерів. Також котирування вигідно зміцнюється під час Європейських торгів. Трейдери-початківці часто тренуються на валютній парі USD/CHF, так як її коливання можна легко спрогнозувати. Біржові експерти стверджують, що отримати дохід можна в період середньострокових і короткострокових торгів.

Де краще обміняти долари на франки?

Курс франк долар

Тим, хто збирається відвідати Швейцарію, потрібно заздалегідь подбати про фінанси і купити CHF. Євро в країні ще приймають, хоча здачу можуть видати франками, а ось долари доведеться обмінювати за невигідним курсом. Банки і обмінні пункти знаходяться в багатьох містах Швейцарії, проте багато з них працюють за скороченим графіком, а проводити обмін в туристичних місцях невигідно.

Українці можуть купити швейцарські франки в своїй країні, для цього достатньо звернутися в мережу обмінних пунктів Kit Group. Тут можна не тільки провести валютообмінні операції, але і зробити грошові перекази, дізнатися останні новини зі світу фінансів. Дізнатися детальніше про послуги компанії можна на її офіційному сайті.