0800330687

Динаміка курсу євро

Євро - одна з найпопулярніших валют у світі, яка займає 2 місце в світовій економіці та використовується в якості резервної грошової одиниці. Країни, які входять до Євросоюзу, використовують дану грошову одиницю для розрахунків між собою. Перед тим, як зробити операцію в євро для бізнесу, подорожей, інвестицій або заробітках на фінансових біржах, необхідно проаналізувати динаміку курсу євровалюти. Це дозволить на майбутнє спрогнозувати всі необхідні дії, для того, щоб отримати максимально вигідну угоду від валютних операцій.

Фактори, які можуть впливати на динаміку євровалюти

Динаміка курсу євро

Курс євро по відношенню до української грошової одиниці може залежати від багатьох факторів:

  1. Політика Європейського Центрального банку. Дана організація відповідає за реалізацію грошово-кредитної політики Європейського Союзу. Стабільність валюти забезпечується за допомогою установки обмежень щодо проведення валютних операцій, а саме - покупки і продажу євро і регулювання облікової ставки.
  2. Рівень економічного розвитку. Зміни курсу євровалюти найпростіше спрогнозувати за допомогою відстеження макроекономічних показників країн, які входять до складу Європейського Союзу. Наприклад, буде чітко видно на позитивному сальдо торгового балансу, зростання валового внутрішнього продукту і зменшення зовнішнього боргу курс валюти зміцнюється, а його девальвація відбувається при зростанні безробіття і інфляції.
  3. Сумнівні операції на FOREX. Торги, які проходять на міжнародному валютному ринку, в більшості випадків ведуться за допомогою євро або долара. У даних операціях беруть участь, переважно, великі гравці, такі, як фондові ринки і транснаціональні корпорації. У них досить великий оборот валюти, тому для того, щоб залишитися у виграші, вони можуть підвищити і знизити попит на євровалюту. Можна заробити навіть на незначних змінах короткострокового періоду, який може проводиться на фондовій біржі.

Динаміка курсу євровалюти

З огляду на всі зміни, які відбуваються в Україні, можна зробити висновок, що євро періодично дешевшає і ненабагато піднімається в ціні по відношенню до української гривні. За останні 5 років курс євро істотно виріс і в період з 2014 по 2018 рік він досягав свого піку до 34,7 грн на 1 євро. Згодом курс почав потроху падати і в кінці 2019 року його показник коливався в районі 28 грн. На сьогоднішній день він коливається в районі 30 грн. За попередніми даними експертів курс євровалюти буде поступово зростати, але незначно. На девальвацію української валюти може вплинути вартість сировини, товарообіг між Україною і Євросоюзом, а також непроста політична обстановка, яка триває вже протягом тривалого періоду часу. При цьому курс буде більш-менш стабільним і різких стрибків за прогнозами не передбачається.

Вигідний обмін євро через КІТ Груп

Обмін євро в Україні

На сьогоднішній день в Харкові, Києві та інших містах України налічується велика кількість обмінних пунктів, де можна зробити обмін гривні на євро. Також ви це можете зробити і через банки, проте там є обмеження на валютні операції. Поміняти вигідно інвалюту ви можете через пункти обміну "КІТ Груп", які за тривалий період часу встигли заробити репутацію надійного партнера. Пункти обміну та філії компанії знаходяться в 16 містах країни, тому кожен бажаючий знайде собі найближчу касу. Крім того, багато фінансових операцій в "КІТ Груп" можна провести в режимі онлайн на сайті компанії.