0800330687

Динаміка злотого в Україні

Польща - то не тільки країна Європи, що  активно розвивається, а й найближча сусідка України. Багато українців їздять туди вчитися, відпочивати, працювати, займатися бізнесом і т.д. Незалежно від майбутньої мети перед поїздкою до Польщі варто заздалегідь дізнатися курс місцевої валюти, щоб уникнути помилок при обміні і купити злотий на вигідних умовах. Після повернення в Україну польські гроші можна обміняти на гривні. У нашій країні розташовано чимало обмінних пунктів, в яких можна поміняти злоті на гривні або будь-яку іншу валюту.

Що впливає на курс на курс злотого?

Курс злотого в Україні

На курс польської валюти в Україні впливатимуть різні чинники. В першу чергу - це макроекономіка самої Польщі. Щоб спрогнозувати вартість PLN, потрібно проаналізувати зростання ВВП, торговий баланс, показник ділової активності, ринок праці, обсяги промисловості. Крім того, на курс злотого в банках України впливають такі чинники:

  1. Курс євро. Польща входить до Євросоюзу, тому курс її національної валюти зростає одночасно зі зростанням євро.
  2. Зв'язки з іншими країнами. Польща є економічним і торговим партнером багатьох європейських країн, включаючи Німеччину і Великобританію, саме це сприяє зростанню курсу злотого.
  3. Розвиток сектора торгівлі. Польські товари активно йдуть на експорт, а прибуток від цього - в казну держави. При скороченні обсягів продажів національна валюта девальвується.
  4. Дії Центрального банку Польщі. Політика держави робить все, щоб курс польського злотого був стабільним, для цього він застосовує інтервенції, випускає додаткову грошову масу, змінює відсоткову ставку та ін.
  5. Політична стабільність.
  6. Економічна ситуація в країні, показники ВВП, інфляції, безробіття.

Ці та інші чинники впливають на курс PLN/UAH. Останні кілька років різких коливань курсу не спостерігалося. Максимальна вартість злотого була в січні 2018 року - 1 PLN = 8.29 UAH, проте на такій позиції вона утримувалася недовго і поступово зменшилася до показника 6.20-6.50 UAH. Експерти впевнені, що в найближчі місяці курс польського злотого до української гривні буде перебувати на одному рівні без різких стрибків.

Цікаві факти про польську валюту

Злотий - офіційна національна валюта Польщі. До 2000 року його курс був прив'язаний до іноземних валют, однак зараз він вільно плаваючий. Злотий не впливає на світову економіку, проте багато трейдерів його використовують в котируваннях для короткочасних заробітків. Варто також відзначити, що серед численних європейських валют PLN є найстабільнішим і стійким. Центральний банк Польщі періодично випускає лімітовані серії монет і купюр, які приурочують до річниць пам'яті видатних особистостей та важливих історичних подій. З кожним роком вартість таких грошей зростає, тому вже зараз можна придбати банкноти, які з часом стануть ексклюзивними та дорогими.

Де можна вигідно обміняти гривні на злоті і навпаки в Україні?

Обміняти гривні на злотий

У багатьох українців виникає потреба конвертувати гривні в злоті і навпаки з різних причин. Щоб заощадити на курсовій різниці, варто знайти надійний обмінний пункт, який пропонує вигідні умови співпраці для клієнтів. До таких належить наша фінансова компанія "Кіт Груп", тут вас чекає швидкий і безпечний обмін.

На сайті "Кіт Груп" кожен бажаючий може в режимі реального часу відслідковувати актуальну інформацію стосовно динаміки курсів, проводити обмін валюти в режимі онлайн, дізнаватися крос-курси валют і багато іншого. Обмін валют з компанією "Кіт Груп" - це завжди приємний і безпечний процес. Наша мережа обмінних пунктів розташована в багатьох містах України і працює без перерв і вихідних.