0800330687

Використання динаміки валютних курсів на практиці

Для того, щоб успішно працювати в фінансовому сегменті, необхідно ретельно вивчити валютні курси в динаміці, адже різні коливання валют можуть грати ключову роль в економіці тієї чи іншої країни. Знаючи особливості динаміки, можна проводити поверхневий або більш глибокий аналіз котирувань, відстежувати діючі тенденції, а також визначити оптимальний час для покупки або продажу іноземної валюти.

Причини динамічних коливань курсів валют

Коливання курсу валют

Грошово-кредитна політика - ключовий фактор, від якого буде залежати динаміка курсів валют. Завдяки інструментам монетарної політики Центральний банк контролює стабільність національної валюти. Коли змінюється облікова ставка, то курс національної валюти також коливається. Також для підтримки стабільного валютного курсу ЦБ використовує валютний контроль, інтервенції і регулювання експортно-імпортних операцій.

Крім перерахованих факторів динаміка курсів валют знаходиться під впливом:

  • валютних спекуляцій на міжнародному ринку;
  • політичної ситуації;
  • сальдо торгового балансу;
  • активності інвесторів.

Використовуючи аналітику та інші інструменти аналізу, трейдери, інвестори, бізнесмени та інші фахівці зможуть заробляти на різниці курсів під час торгів на біржі Форекс і отримувати додатковий дохід від продажу і покупки котирувань.

Де можна дізнатися динаміку курсів в Україні?

Багатьох українців, особливо тих, хто працює з фінансами, хвилює динаміка валютних курсів. Також буде корисно дізнатися про зміни курсів всім, хто планує їхати за кордон на навчання, роботу або відпочинок. Дізнатися відповідні дані можна на сайті фінансової компанії Kit Group. Тут можна ознайомитися з більш поглибленим аналізом котирувань за рахунок зручних графіків та крос-курсів, прочитати новини з фінансів та економіки. На нашому веб-ресурсі можна також заздалегідь забронювати певний курс або суму, а потім приїхати в офіс і отримати гроші. Підписавшись на нашу розсилку, ви можете отримувати на пошту актуальні дані про курси валют.