• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Від чого залежить готівковий курс валют в Україні?

Вартість товарів і послуг в Україні безпосередньо завжди залежать від того, який курс іноземних валют встановлений. За рахунок цього більшість жителів нашої країни починають переживати, коли курс валют починає рости. Зростання іноземної валюти по відношенню до гривні завжди супроводжується тим, що починають підніматися ціни на паливо, продукти харчування, а також на проїзд в громадському транспорті. Також можуть підняти ціни і на комунальні послуги. Багато людей цікавляться, скільки буде коштувати іноземна валюта. Найчастіше про курс валют ми дізнаємося або з новин, або дивимося в інтернеті. Але ті дані, які надаються, трохи нижче, ніж готівковий курс валют, який виставлений в обмінних пунктах і на чорному ринку.

Які чинники впливають на готівковий курс гривні?

Курс гривні

Якщо у вас є капіталовкладення в валюті, то вам необхідно регулярно цікавитися, який курс долара, євровалюти і інших грошей встановлений на сьогоднішній день. Це дозволить швидко орієнтуватися в ситуації, що склалася і направити свої активи правильно. Курс валют необхідно відстежувати щодня для того, щоб зробити певні висновки і зробити прогноз по його зростанню або навпаки зниженню.

Якщо відштовхуватися від української гривні, то існує відразу кілька факторів, які впливають на вартість національної валюти, а саме:

  • торги на фондовому ринку;
  • політична ситуація в країні;
  • економічний стан;
  • світові економічні зміни;

Варто також враховувати те, що досвідчені експерти висувають тільки свої припущення і їх прогнози можуть суперечити один одному, тому їх оцінка може не відображати актуальність курсу валют, який встановлено Національним Банком України.

Як можна зробити прогноз за готівковим валютним курсом?

Якщо вам потрібно знати вартість американського долара або іншої валюти, для того, щоб зробити правильні капіталовкладення, то потрібно спиратися на доступну інформацію і робити такі дії:

  1. Проаналізувати прогнози фахівців.
  2. Вивчити фінансову аналітику.
  3. Знайти статті за прогнозами курсу валют на останні місяці.

Варто також враховувати те, що в Україні спостерігається складна економічна і політична ситуація. Виходячи з цього досить проблематично зробити будь-які прогнози навіть досвідченим експертам-фінансистам. На тривалий період зробити прогноз в ситуації, що склалася практично неможливо, так як в будь-який момент можуть відбутися різні зміни. Але незважаючи на всі труднощі, потрібно розуміти, як формується валютний курс.

Що може вплинути на формування валютного курсу?

На фінансовому ринку в наш час існує близько сотні офіційний банків, діяльність яких ведеться завдяки ліцензії, виданої Національним Банком України. Всі вони роблять заявки протягом дня на покупку і продаж іноземної валюти. По закінченню робочого дня співробітники банку формують звіт і передають його в НБУ. За даними звітів Нацбанк робить аналіз за фінансовими операціями і фіксує середнє значення, і тільки на наступний день формують ранковий курс валют.

Купити і продати валюту через обмінний пункт КІТ Груп

Обмін валют КІТ Груп

Якщо ви вирішили зробити валютообмінну операцію, то можете це зробити через обмінні пункти "КІТ Груп". За тривалий період своєї роботи компанія постійно розширюється і зробити обмін ви зможете в 19 містах України. У нас завжди представлений тільки найактуальніший курс валют. Відслідковувати динаміку тих чи інших валютних пар можна на сайті "КІТ Груп".