0800330687

Полімерні гроші: нове слово на валютному ринку

Полімерні гроші - це абсолютно нове слово в валютній сфері. Вони виготовлені з абсолютно нового матеріалу, який збільшує термін придатності банкнот. І хоча більшості людей звичніше мати гроші з металу та паперу, полімерна валюта вже користується попитом більш, ніж в 55 країнах світу. Використовуваний матеріал володіє особливим захисним шаром, який відкидає від паперу вологу, бруд, піт. Банкноти з нього більш практичні і довговічні. Виготовляються вони легко, для цього подрібнюють, переробляються зношені купюри, які покриваються полімерним шаром.

Історія і розвиток полімерних грошей

Що таке полімерні гроші

Найперші гроші з пластику були випущені в 1983 році в Коста-Ріці, Гаїті і на острові Мен, проте продукція виявилася неякісною, тому від неї швидко відмовилися. У 1988 році Австралія теж випустила гроші з полімеру, при цьому вона врахувала негативний досвід попередників і вдосконалила технологію. Через 8 років ця країна першою відмовилася від традиційних купюр. У Європі першою країною, яка стала використовувати пластикові гроші, стала Румунія.

Сьогодні така валюта використовується в таких країнах, як Бруней, В'єтнам, Канада, Мальдіви, Нова Зеландія, Папуа - Нова Гвінея, Румунія і ще більш, ніж в 50 країнах. Частково її можна зустріти в Ізраїлі, Сінгапурі, Мексиці, Польщі, Тайвані та Чилі. З 1988 року і до цього дня було надруковано близько 50 мільярдів таких банкнот.

Вони виготовляються з особливого матеріалу Guardian. Виробники використовують особливі технології, щоб створити цей матеріал. Він складається з базової плівки Clarity C, непрозорих друкованих шарів і захисних ознак, які додаються в підкладку товщиною 75 мікрон.

Переваги банкнот з полімеру

Особливість пластикових грошей

Особливе полімерне просочення збільшує експлуатаційний термін купюри в 4-5 разів. До інших плюсів відносяться:

  • водонепроникність;
  • довговічність;
  • зносостійкість;
  • високий ступінь захисту від підробок;
  • стійкість до розривів;
  • легке використання в банкоматах;
  • негорючість;
  • для їх виробництва знижується споживання енергії на 30%.

Також варто відзначити, що такі гроші не раз потрапляли до рейтингу найкрасивіших грошей світу. Їх складно підробити, саме тому багато країн поступово переходять на такий формат грошей. Крім традиційних захисних засобів виробники використовують прозорі елементи банкнот. До їх недоліків відносяться дорожнеча виробництва і проблеми з утилізацією, адже спалювання полімеру негативно відбивається на екології.

Чи можна купити полімерні гроші в Україні?

Весь світ поступово переходить на пластикові гроші і полімер, проте в Україні поки така тенденція не спостерігається. Проте, в компанії "КІТ Груп" можна купити і продати звичайні паперові гроші будь-якої країни з мінімальними втратами. Наші пункти обміну знаходяться в багатьох містах України, вони працюють 7 днів на тиждень без вихідних. Завдяки цьому можна підібрати найближче відділення і поміняти гроші у зручний для себе час.

Ми гарантуємо якісне та швидке обслуговування з будь-яких питань. На нашому сайті можна дізнатися динаміку курсів, крос-курси і інші корисні новини. При оптовому обміні в "КІТ Груп" можна отримати вигідну знижку. Інформація про нас доступна на нашому сайті, де ви можете ознайомитися з історією роботи обмінника, вивчити нашу документацію. Ця довіра зближує нас і наших споживачів. Ключ успіху нашої організації - це кваліфікований персонал. Грамотні фахівці завжди зможуть проконсультувати вас з усіх питань, які можуть виникнути. Вибравши нас, ви гарантуєте не тільки впевненість у завтрашньому дні, а й вигідні валютообмінні пропозиції.