• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Прогноз курсу долара на 2021 рік

Курс долара у 2021 році

Зараз питання про вартість валюти стоїть як ніколи гостро, так як воно пов'язано з досить нестабільною економічною ситуацією в країні. Тому логічно запитати, яким же буде курс американського долара в 2021 році, адже його вартість може змінитися в будь-який момент? Американська валюта протягом декількох десятків років показує солідну стабільність, тому не дарма долар США займає 1-е місце в світі серед резервних валют. Варто відзначити той факт, що за допомогою американського долара укладаються всі міжнародні договори, а також долар є основною валютою не тільки в Сполучених Штатах, але і в інших країнах.

Якщо розглядати зміни долара США в Україні, то він може змінюватися з різних факторів:

  • економічні. Протягом декількох років економіку України сильно лихоманить, тому складно прогнозувати курс американської валюти на тривалий період часу;
  • політичні. У зв'язку з нестабільною ситуацією на Донбасі багато інвесторів відмовляються вкладати свої гроші в українські підприємства, тому курс гривні за 7 років впав більш, ніж в 3 рази. Однак уряд України намагається якомога швидше врегулювати ситуацію в східному регіоні країни;
  • форс-мажорні чинники. Сюди варто віднести пандемію коронавірусу, яка накрила світ в 2020 році. Варто відзначити, що під кінець минулого року ситуація стала вирівнюватися, проте кінця епідемії поки не видно, тому ситуація з курсом валют може ще змінитися протягом 2021 року;
  • інфляція. За рахунок того, що Україна нестабільна як в економічному, так і політичному плані, національна валюта - гривня з кожним роком знецінюється. На даний момент уряд зміг врегулювати інфляцію на одному рівні, проте в разі різкої зміни гривня не зможе утримати нинішні позиції.

Перераховані вище фактори є першочерговими, однак вони далеко не останні, що можуть впливати на зміну американського долара в 2021 році. Варто відзначити, що багато іноземних інвесторів поступово повертають свій бізнес на територію України, тим самим поповнюючи бюджет країни іноземною валютою. Це дозволяє на певний відрізок часу стабілізувати українську гривню.

Як можна передбачити курс американського долара на 2021 рік?

Є кілька перевірених способів, завдяки яким можна з максимальною точністю визначити курс американської валюти:

  1. Закладка бюджету на майбутній рік. В кінці кожного року Міністерство фінансів закладає бюджет на майбутній рік. В кінці 2020 року Мінфін затвердив курс української гривні по відношенню до американського долара на рівні 28 гривень, тому курс протягом 2021 року триматиметься плюс мінус на одному рівні.
  2. Графіки змін валюти. Графік є зручним інструментом, який може візуально показати динаміку зміни американського долара протягом певного періоду, який ви оберете. Такі графіки ви можете знайти практично на всіх сайтах фінансових компаній. Це можуть бути обмінні пункти, комерційні банки, брокерські компанії та сайт Національного банку України. За рахунок таких даних ви можете точно передбачити період, коли курс долара буде вигідним для вас.
  3. Брокерські компанії. Більшість подібних компаній можуть надавати свої послуги населенню для вигідного обміну не тільки американського долара, а й інших валют світу. Але при цьому необхідно бути дуже уважними, щоб не потрапити на прийом шахраїв, які можуть взяти у вас гроші і надати неправдиву інформацію. Згодом варто навчитися самим прогнозувати курс валют.

Якщо вам необхідно купити американську валюту в Україні, то найбільш підходящим для цього періодом є літо. Це пов'язано з тим, що велика кількість туристів їде на відпочинок в нашу країну, тим самим привозячи з собою іноземну валюту від чого і поповнюється державний бюджет. Від цього курс іноземних грошей може істотно впасти за рахунок чого можна виграти солідну суму. Не варто обмінювати долар США взимку. В цей період часу американська валюта досягає своїх найвищих показників. За оцінками не тільки Міністерства фінансів, але і фінансових експертів, в 2021 році курс долара варто очікувати в межах 28 гривень. Такі прогнози складаються виходячи від закладеного бюджету. Для того, щоб навчитися більш точно прогнозувати курс валют необхідно читати економічні статті, а також дивитися фінансово-аналітичні передачі і прислухатися до провідних фінансових експертів.